Zeewolfmoot met geroosterde asperges, geitenkaas en amandel-quinoacrumble

Receptenlijst Afdrukbare versie

Hoofdgerecht
Zeewolfmoot met geroosterde asperges, geitenkaas en amandel-quinoacrumble

Ingrediënten

  • zeewolf:
  • 4 st zeewolf moten
  • 15 g boter
  • 15 g olijfolie
  • peper en zout
  • asperges:
  • 12 st asperges (witte)
  • amandel-quinoa crumble:
  • 4 el geschaafde amandelen
  • 4 el quinoa gepoft
  • 1 bussel basilicumblaadjes
  • fleur de sel
  • afwerking:
  • 2 bolletjes verse geitenkaas
  • 1 bussel basilicumblaadjes

Bereiding

Bereiding

asperges
Schil de asperges met een dunschiller en breek het onderste stuk eraf. Blancheer ze 8 à 12 minuten in gezouten water. Laat goed uitlekken op keukenpapier. Wentel ze daarna door een beetje olijfolie en grill ze in een hete grillpan. Kruid met peper en zout.

amandel-quinoacrumble
Rooster de amandelen in een pan en voeg op het einde ook de gepofte quinoa toe. Hak de basilicum fijn en meng door de amandel-quinoacrumble. Breng op smaak met fleur de sel en peper.

zeewolfmoot
Bak de zeewolfmoot aan beide kanten goudbruin in de helft boter en olijfolie. Kruid met peper en zout.

afwerking
Verdeel de asperges over een bord. Leg er de gebakken vismoot op. Werk af met de verbrokkelde geitenkaas en de amandel-quinoacrumble. Leg hier en daar een basilicumblaadje.
 
Bron : https://www.lekkervanbijons.be/recepten/zeewolfmoot-met-geroosterde-asperges-geitenkaas-en-amandel-quinoacrumble
Ilse D'hooge
 

Menu

Login