Receptenlijst Afdrukbare versie

Tzatziki-envelopjes met nieroogkreeftjes  

Geschikt als
Hapje

Bereiding

  • 2 komkommers
  • 2 limoenen
  • 1 teentje knoflook
  • 300 g Griekse yoghurt
  • 8 nieroogkreeftjes (10/15 per kg)
  • 1 bosje koriander
  • een handvol spinazie
  • 1 granny smith
  • 1 sjalot
  • Olijfolie

 

  1. Uitgelekte yoghurt: laat de yoghurt 12 uur uitlekken in een neteldoek en meng met 1 theelepel geraspte limoenschil, 1 theelepel sap van limoen, peper, zout en geplet look,

  2. Chlorofyl: blancheer de koriander en de spinazie 10 seconden en laat schrikken in ijswater. Mix het groen in een blender, samen met wat limoensap en drie ijsblokjes. Laat de puree uitlekken in een koffiefilter gedurende anderhalf uur. Wat in de filter achterblijft, is chlorofyl.

  3. Nieroogkreeftjes: haal ze uit hun pantser en verwijder het darmkanaal. Hak het vlees zeer fijn. Snij kleine dobbelsteentjes van een halve appel. Snij een sjalot zeer fijn. Meng de kreeftjes met olijfolie en de brunoise van granny smith en sjalot en voeg op het laatst limoensap, -raspsel, peper en zout toe.

  4. Dressing: meng 2 eetlepels limoensap oer 4 lepels olijfolie en 1 eetlepel van het opgevangen lekvocht van het chlorofyl.

  5. Snij de komkommer in lange slierten met een dunschiller. Gebruik plakjes van 10 cm zonder zaadgedeelte. Leg telkens twee plakjes komkommer kruisgewijs over elkaar. lepel wat van het yoghurtbeslag in het midden en plooi tot envelopjes. Vorm drie pakjes per persoon.

  6. Leg de envelopjes op de borden en leg tussen de pakjes 2 lepels van de gehakte nieroogkreeftjes. Versier met limoendressing en streepjes chlorofyl

Ingrediënten

Er zijn geen ingrediënten toegevoegd aan dit recept.