Receptenlijst Afdrukbare versie

Gekarameliseerd witloof met siroop van koffie en balsamicoazijn en ijs

Geschikt als
Hapje
Voorgerecht
Hoofdgerecht
Nagerecht

Bereiding

  • 8 stronken grondwitloof
  • boter
  • 3 tot 6 el griessuiker
  • 1,5 dl koffie
  • 1,5 dl balsamicoazijn
  • vanille-ijs

Snij de stronkjes witloof in de helft en verwijder het bittere onderste deel.

Stoof in boter en bestrooi gul met griessuiker. Roer regelmatig om en laat op niet te hoog vuur zacht en gelijkmatig karameliseren. Het witloof zal er wat gaan uitzien als bruin gestoofde rabarber.

Laat ondertussen de koffie met de balsamicoazijn inkoken tot een dikke siroop.

Serveer het gekarameliseerde witloof samen met de siroop en het vanille-ijs.

Ingrediënten

Er zijn geen ingrediënten toegevoegd aan dit recept.