Receptenlijst Afdrukbare versie

Lasagne van aardbeien

Geschikt als
Hapje
Voorgerecht
Hoofdgerecht
Nagerecht

Bereiding

  • 280 g aardbeien in stukjes
  • 150 g mascarpone
  • 150 g yoghurt
  • 150 g slagroom
  • 60 g poedersuiker
  • 2 blaadjes geweekte gelatine
  • 200 g aardbeienpuree
  • 10 g geweekte gelatine
  • 20 g water
  • 10 g suiker
  • 200 g zure room
  • 50 g melk
  • 10 g suiker
  • 6 g geweekte gelatine
  • 200 g aardbeienpuree
  • 100 g suiker
  • 100 g water
  • 6 blaadjes basilicum
  • 1 tl zwarte peperbolletjes
  • 2,5 g geweekte gelatine
  • 4 aardbeien in stukjes
  • 12 blaadjes basilicum

Maak de mousse:

Blender de aardbeien tot een gladde puree. Schep de mascarpone en bloemsuiker erdoor en blender kort. Voeg yoghurt toe. Knijp de gelatine goed uit en laat 10 sec. smelten in de microgolfoven. Giet de yoghurtmousse in een kom. Meng de gelatine met een beetje van de mousse en meng dan de rest van de mousse er door. Klop de slagroom op en schep door de mousse. Breng het mengsel over in een spuitzak en laat minstens 1 uur opstijven in de koelkast.

Maak de lasagne:

Verwarm voor het rode lasagne blaadje de aardbeienpuree met water en suiker. Dep de gelatine droog en meng door de puree. Bestrijk een plaatje met wat olie en giet de mousse erover uit. Plaats ca. 1 uur in de koelkast.
Verwarm voor het witte lasagne blaadje de zure room, melk en suiker. Dep de gelatine droog en voeg toe. Bestrijk een plaatje met olie, giet het mengsel hierover uit en plaats ca. 1 uur in de koelkast. Haal het witte lasagne vel van het plaatje.
Leg het rode lasagne blaadje bovenop het witte blaadje. Snijd doormidden, plaats de helften op elkaar en versnijd in blokjes.

Maak de coulis:

Kook de suiker met het water tot stroop. Leg er basilicumblaadjes en zwarte peper bolletjes in, laat infuseren en zeef. Meng de aardbeienpuree met de bouillon en voeg de gelatine toe. Vul een spuitfles en laat ca. 1 uur opstijven in de koelkast.

Afwerking:

Schik de lasagne op het bord, serveer met stukjes aardbei en spuit er wat coulis tussen. Werk af met een blaadje basilicum en zet er dotjes aardbeimousse tussen.

 

Ingrediënten

Er zijn geen ingrediënten toegevoegd aan dit recept.