Bereiding
- 1 kg venkel
- 300 g gerookte zalm in plakken gesneden
- enkele takjes dille
- fijngehakt
- 2 eetlepels dubbele room
- peper en zout
- 2 sneden brood
- enkele gedroogde tomaten
Doe de venkel in een sapcentrifuge, waardoor je 75 cl sap krijgt. Breng op smaak met peper en zout.
Vermeng de fijngehakte dille met de room.
Rooster het brood en snijd het in vierkantjes van i cm. Leg op deze croutons stukjes gedroogde tomaat.
Verdeel de zalm over vier diepe borden. Schep de soep erover. Versier met de dilleroom en de croutons.
Tip: Om de tomaten te drogen, gaat u als volgt te werk: neem rijpe tomaten en ontvel deze. Snijd elke tomaat in vieren en verwijder sap en pi ges. Leg de stukken tomaat op een bakplaat met antiaanbaklaag en kruid ze met peper en zout, wat tijm en rozemarijn. Zet gedurende 2 uur in een oven van 60°C. Besprenkel om het kwartier met oblie. Gedroogde tomaten kunt u drie dagen bewaren tussen keukenpapier in een afgesloten doos
Ingrediënten
Er zijn geen ingrediënten toegevoegd aan dit recept.