Receptenlijst Afdrukbare versie

Gefrituurde sardienen gevuld met Italian garlic olives-tapenade    

Geschikt als
Voorgerecht

Bereiding

  • 12 gekuiste verse sardienen
  • 100 g Italian garlic olives
  • 1 el kappertjes
  • 2 ansjovisfilets
  • 1/2 dl olie van de Italian garlic olives
  • 100 g bloem
  • 2 eieren, losgeklopt
  • broodkruim
  •  4 dl Griekse yoghurt, uitgelekt in een koffiefilter
  • 2 komkommers
  • 1 el zeezout
  • 3 teentjes look
  • fijn geperst
  • 3 el olijfolie
  • zwarte peper

Schil en ontpit de komkommer en snijd in dunne plakjes, meng met het zeezout en laat de komkommer gedurende 3 uur uitlekken in een zeef in de koelkast. Meng de komkommer met de uitgelekte yoghurt, look en olijfolie en smaak af met peper.

Ontpit de olijven. Mix alle ingrediënten voor de tapenade in een keukenrobot of blender en vul de sardienen met de tapenade. Paneer de sardienen in bloem, dan de eieren en als laatste het broodkruim.

Frituur de sardienen op 180°C gedurende 4-5 minuten.

Serveer met de tzatziki.

 

Ingrediënten

Er zijn geen ingrediënten toegevoegd aan dit recept.