Receptenlijst Afdrukbare versie

Gravad laks  

Geschikt als
Voorgerecht

Bereiding

  • 4 bruine broodjes
  • Stuk verse zalm met huid à
  • 400 gr
  • 1 kopje zout
  • 1 kopje suiker
  • Venkelpoeder
  • Peper
  • Verse dille
  • Boter
  • Voor de rævesovssaus:
  • Mosterd
  • Mosterd (Dijon)
  • Gedroogde dille
  • Bruine suiker
  • Zout
  • Peper

Het marineren van de zalm duurt 3 dagen. Maak de zalm schoon en verwijder de graten maar niet de huid. Leg de zalm op een platte schaal. Meng de suiker, zout, dille, venkel en peper. Wrijf de zalm aan beide kanten in met het mengsel en wikkel de zalm in plasticfolie, maar de zalm moet plat blijven liggen. Leg de zalm terug op de schoon­gemaakte schaal en leg er iets zwaars bovenop. Zet de vis in de koelkast. Keer de zalm elke 24 uur om en vergeet niet het zwaars er weer op te leggen.

Na 3 dagen: besmeer het brood met boter. Snijd de zalm in dunne plakjes (6 per broodje). Leg de zalm in dubbel­gevouwen plakken op het broodje en versier het met dille.

De rævesovssaus wordt apart geserveerd. Meng de twee soorten mosterd naar smaak met de dille, bruine suiker, zout en peper.

 

Ingrediënten

Er zijn geen ingrediënten toegevoegd aan dit recept.