Receptenlijst Afdrukbare versie

Sint Jacobsnootjes en Ibericoham    

Geschikt als
Voorgerecht

Bereiding

  • 12 mooie sintjacobsnootjes
  • 300 g pompoen, geschild en in blokjes gesneden
  • 12 stukles geroolte rivierpaling
  • 6 dunne sneedjas Ibericoham
  • Broodcroutons
  • Room

Haal de st Jacobsnootjes uit de schelp en spoel ze onder zacht stromend water. Kleur ze aan in boter. Kook de pompoen gaar en mix ze zeer fijn. Werk ze op met een scheutje room en kruid af met peper en zout.

Snij de plakjes Ibericoham in de lengte door en maak kleine roosjes.

Spuit op het bord kleine hoeveelheden pompoenroom en trek die met een lepel open. Leg hierin wat krokante broodcroutons. Schik de nootjes op het bord en werk af met de gerookte paling en de Ibericoham. Versier met enkele pluksels kervel.

 

 

Ingrediënten

Er zijn geen ingrediënten toegevoegd aan dit recept.