Receptenlijst Afdrukbare versie

Geurige mosselen uit de wok van Jamie Oliver  

Geschikt als
Voorgerecht

Bereiding

  • 2 kg verse mosselen, schoon
  • 2 tenen knoflook, in dunne plakjes
  • 3 stengels citroengras, het buitenblad verwijderd, in dunne plakjes gesneden
  • 2 verse pepers, rood, groen of beide
  • 3 eetlepels gember in dunne plakjes gesneden
  • 2 handenvol verse koriander, fijngewreven of fijngehakt - 1 eetlepel sesamolie
  • zout en peper uit de molen
  • 5 lente-uitjes, in dunne plakjes
  • sap van 3 limoenen
  • 1 blikje kokosmelk a 4 dl

Doe de mosselen met wat olijfolie in een grote, zeer hete wok (of pan).
Schud de mosselen en voeg de rest van de ingredienten, behalve het limoensap en de kokosmelk toe.
Blijf husselen tot alle mosselen open zijn en gooi mosselen die dicht blijven weg. Giet er het limoensap en de kokosmelk bij.
Laat aan de kook komen en dien onmiddellijk op.

Serveertips
Geef hier gewoon gekookte of gestoomde rijst bij.

Ingrediënten

Er zijn geen ingrediënten toegevoegd aan dit recept.