Receptenlijst Afdrukbare versie

Brandade van pladijs met eekhoorntjesbrood, courgette en zilveruitjes

Geschikt als
Voorgerecht

Bereiding

Fileer de vis, verwijder het vel en snij in brunoise.
Snij ui, selder, en aardappel in brunoise en stoof aan in boter. Voeg de vis toe, bevochtig met de bouillon en laat gedurende 20  min. inkoken. Plet dan alles tot een smeuïge brandade en breng op smaak met peper en zout.
Borstel de paddenstoelen tot ze zandvrij zijn. Bak aan in olijfolie met een mespuntje look.
Breng op smaak met peper en zout.
Snij de courgette tot spgettislierten, breng op smaak met peper, zout, olijfolie en citroensap, draai op 
zoals spagetti.
Pel de uitjes en snij doormidden.
Kook de schelpjes gedurende twintig seconden in gezouten water en laat schrikken in ijswater. Verwijder de schelpjes,
brand af met een bunsenbrander en marineer in olijfolie, peper, zout en citroensap.
Plaats in het midden van het brod een rondje brandade ( met dresseerring )
Schik de courgette er langs en daarnaast de zilveruitjes.
Plaats er het eekhoorntjsbrood bij en werk af met wat geraspte parmezaan.

Ingrediënten

  • Voor 4 personen:
  • 2 stuks pladijs
  • 1 wortel
  • 1 knolselder
  • 3 aardappelen
  • 400 gr visbouillon
  • 8 stuks eekhoorntjesbrood
  • 1 teentje look
  • 1 courgette
  • 12 zilveruitjes
  • 1 parmezaan,geraspt
  • 1 olijfolie
  • 1 boter