Bereiding
Sorbet :Doe de aardbeien, de gekonfijte gember, gembersiroop, suikersiroop,
het water, citroenzeste en citroensap en eventueel de tsabilisator in de blender.
Mix zeer fijn
Warm een kleine hoeveelheid van de aardbeienmengeling op en laat de gelatine er in smelten
( gelatine eerst in koud water leggen )
Meng dit met de rest van de aardbeienmengeling en doe in de ijsmachine.
Afwerking :
Snij de aardbeien in fijne schijfjes
Meng met een kleine klopper de zeste, de Mandarin Napoleon, de acaciahoning en het sinaasappelsap.
Drenk de aardbeischijfjes even in dit mengsel en schik ze in rozenvorm op een bord.
Versier het bord met een paar puntjes van de balsamicocrème
Werk af met de sorbet, een paar muntblaadjes, de fijngehakte pistache en de amandelnootjes.
Ingrediënten
- Voor 4 personen:
- 500 gr Aardbeien
- 20 gr gekonfijte gember
- 25 gr gembersiroop
- 100 gr water en suikersiroop
- 8 gr citroenzeste
- 25 gr citroensap
- 1 gr gelatineblaadjes
- 5 gr stabilisator - facultatief
- Afwerking:
- 400 gr Aardbeien
- 4 gr fijne zeste van sinaasappel
- 20 gr mandarine napoleon
- 1 balsamicocrème
- 10 gr pistachenoten, gehakt
- 10 gr amandelnootjes, gehakt
- 1 verse muntblaadjes