Receptenlijst Afdrukbare versie

Gebakken asperges met langoustines en sot l'y laisse

Geschikt als
Voorgerecht

Bereiding

  • Pel de langoustines (verwijder eventueel het darmkanaal) en kruid met peper en zout.
  • Bak ze in een scheut olijfolie.
  • Maak de asperges schoon. Kook ze beetgaar in gezouten water en koel af in ijswater.
  • Bak ze kort in een klontje boter. Breng op smaak.
  • Verwijder het steeltje van de lamsoren. Laat een klontje boter in de pan smelten en stoof de sjalot.
  • Voeg de lamsoren eraan toe en bak kort. Breng op smaak.
Voor de lakkeersaus: Meng de Luikse siroop met de sojasaus. Meng daarna met de gember.
  • Kruid de sot l'y laisse (of kipfiletblokjes) met peper en zout.
  • Bak kort in een klontje boter en giet het overtollig vet af en voeg de lakkeersaus toe.
  • Schud op tot de saus rond het vlees kleeft.
  • Breng de kippenbouillon aan de kook en roer er 15 g boter onder. Breng op smaak.
  • Leg de asperges op een bord en de 2 langoustines erop.
  • Schik de lamsoren in hoopjes ernaast met daarop de sot l'y laisse.
  • Werk af met een steeltje bieslook en een takje raketsla. Lepel er wat saus tussen.

Ingrediënten

  • 12 sot l y laisse (of blokjes kipfilet)
  • 8 langoustines
  • 12 asperges
  • 1 sjalot, fijn gesneden
  • 100 g lamsoren (zeegroente)
  • 2 dl ingekookte bruine kippenbouillon
  • 15 g boter
  • 8 fijne takjes raketsalade
  • 12 kleine sprietjes bieslook
  • pezo
  • olijfolie om te bakken
  • boter om te bakken
  • Voor de lakkeersaus:
  • 1 el Luikse siroop
  • 2 el sojasaus
  • 1 kl gember, fijn gesneden