Receptenlijst Afdrukbare versie

Langoustines met waterkers en pasta (3)

Geschikt als

Bereiding

  • Mix de tomaten met peper, zout, basilicum, azijn en een snuifje suiker in de blender.
  • Proeven en op smaak brengen.
  • Spoel een keukenhanddoek uit en leg hem in een zeef boven een kom, giet er het mengsel in en laat uitdruppelen ( niet op drukken !!! )
  • Maak het tomatenwater lauw voor het serveren.
  • Pel de langoustines en houd de staartjes. Verwijder het darmkanaal.
  • Kook de pasta gaar, pluk en spoel de waterkers.
  • Snij de ui fijn en fruit in wat boter, kruiden met peper en zout.
  • Doe de waterkers in ongezouten water en houd enkele plukjes apart. kook kort en mix in de blender zonder af te koelen.
  • Doe er de uien bij en maal tot een gladde crème.
  • Indien wat te dik, kan U er wat kippenbouillon bijdoen.

 

Ingrediënten

  • 1 scheutje cabernet-sauvignon
  • 1 peper en zout
  • 200 gram verse pasta
  • 10 stuks tomaten
  • 1 olijfolie
  • 1 kippenbouillon
  • 50 gram boter
  • 4 bosjes waterkers
  • 8 langoustines
  • 1 basilicum
  • 1 Suiker
  • 1 ctroensap