Receptenlijst Afdrukbare versie

Tonijn op zijn Mediterraans

Geschikt als
Hoofdgerecht

Bereiding

  1. Verdeel de tonijn in 4 sneden.
  2. Kruid de Tonijn aan beide kanten.
  3. Bak de Tonijn gedurende 2 minuten op iedere zijde in een warme pan waar boter, look, rozemarijn en tijm is bijgevoegd.
  4. Blancheer de groenten kort in gezouten water.
  5. Gril ze nog even.
  6. In de bakjus van de vis voeg je de kalfsbouillon toe.
  7. Laat even inkoken.
  8. Leg het stukje vis op een bord, schik er de groentjes rond. Werk af met wat gekonfijte tomaat, een takje tijm en enkele blaadjes Griekse basilicum.
  9. Lepel wat saus op elk bord en werk af met basilicumolie.

Ingrediënten

  • 500 tonijn
  • 4 teentjes look
  • 4 takjes tijm
  • 4 mini venkel
  • 4 mini courgettes
  • 4 mini aubergines
  • 16 el Kalfsbouillon
  • Griekse basilicum
  • gekonfijte tomaat
  • basilismolie