Receptenlijst Afdrukbare versie

ultieme rilettes van Alain Caron (2)

Geschikt als
Hapje

Bereiding

Ingrediënten
250 g zout
75 g suiker
een paar takjes tijm
een paar laurierblaadjes
peperkorrels
teentjes knoflook
300 g Iberico-varkensnek
100 g Iberico-varkensbuik
2 l kippenbouillon
4 sneden brood, geroosterd
cornichons en/of verse kappertjes



Het vlees van het Iberico-varken is het allerlekkerste varkensvlees. Voor deze rillettes kan natuurlijk elk ander varkensvlees gebruikt worden, als het maar lekker vet is.
 
Zo maak je de ultieme rillette van Alain Caron
Maak pekelwater door het zout en de suiker met de kruiden en specerijen te laten koken in 2 liter water. Laat afkoelen.
Voeg het rauwe vlees aan het pekelwater toe en zet 24 uur gekoeld weg.
Haal het vlees uit het pekelwater en spoel het af.
Zet het vlees op met de kippenbouillon en laat zachtjes koken tot het vlees uit elkaar valt.
Zeef het vlees uit de bouillon en zet zowel het vlees als de bouillon weg in de koelkast tot ze afgekoeld zijn.
Schep het vet van de bouillon af en doe in een keukenmachine.
Voeg het vlees toe en draai tot een smeerbare massa ontstaat.
Serveer met geroosterd brood en cornichons en/of verse kappertjes.
bron : https://favorflav.com/nl/recipes/meat/de-ultieme-rillettes-van-alain-caron/

Ingrediënten

Er zijn geen ingrediënten toegevoegd aan dit recept.