Zeetong met krokante komkommerpuree

Receptenlijst Afdrukbare versie

Hapje Voorgerecht Hoofdgerecht Nagerecht
Zeetong met krokante komkommerpuree

Ingrediënten

Er zijn geen ingrediënten toegevoegd aan dit recept.

Bereiding

  • 6 zeetongfilets
  • 1/2 kg ongepelde grijze garnalen
  • Olijfolie
  • Peper en zout
  • 1,5 kg aardappelen,
  • 1 ei,
  • 1 scheut melk,
  • boter,
  • peper en zout
  • De pellen van de garnalen,
  • olijfolie,
  • 2 sjalotjes,
  • 1 lookteentje
  • 30 g tomatenpuree,
  • 1 scheut cognac,
  • 2 glazen witte droge wijn,
  • 3 glazen water,
  • 3 takjes dragon,
  • 2 takjes tijm en een laurierblaadje,
  • 1 snuifje cayennepeper,
  • peper en zout,
  • beurre manie
  • 2 komkommers,
  • 1 bot koriander,
  • 1 scheut rijst-azijn,
  • 1 scheut lichte sojasaus,
  • 1 scheut donkere sojasaus
  1. Maak van de aardappelen een smeuïge puree met een ei, wat melk, boter, peper en zout.

  2. Pel de garnalen. Houd de pellen apart.

  3. Kruid de visfilets met peper en zout en gaar ze met wat olijfolie gedurende 6 minuten in een oven op 180° C.

  4. Was de komkommers, halveer, verwijder de pit­ ten en versnijd in dobbelsteentjes. Overgiet met de rijstazijn en de sojasauzen. Voeg de gehakte koriander toe. Peper en zout. Laat rusten.

  5. Laat de garnalenpellen gedurende 2 minuten aanbakken in wat olijfolie op een hoog vuur. Voeg de versnipperde sjalot en look toe en laat fruiten. Doe er ook de tomatenpuree bij. Flambeer met cognac en blus met witte wijn, Bevochtig met 3 glazen water, voeg wat dragon, tijm en laurier toe en laat 20 minuten sudderen. Zeef en bind met beurre manie. Breng op smaak met een snuifje cayennepeper, peper en zout.

  6. Meng de komkommerblokjes onder de warme aardappelpuree. Schik de puree op de borden en leg er de vis bovenop. Napeer met de saus en werk af met de garnaaltjes.

Menu

Login