Historiek

Het idee om in Mechelen een kookclub te stichten ging uit van Jef Wouters. Als hobbykok had hij reeds enkele jaren ervaring in een andere kookclub. De verplaatsingen naar Heist o/d Berg staken hem echter tegen en samen met nog een lid van Heist rijpte het idee om in de regio Mechelen een kookclub op te richten.

Datzelfde jaar, in september 1985, startte de kookclub met 10 leden. CCI Mechelen werd een onderdeel van het Corps Culinair International met clubs in Zwitserland, Duitsland, Nederland, Frankrijk en België. Na een inloopperiode van 3 maanden werd de nieuwe club CCI Mechelen aanvaard en ingekookt door de CCI van Borsbeek. In al die jaren is er serieuze progressie gemaakt. Niet alleen in wat we koken, maar het ledenaantal is verdubbeld en de uitrusting is aanzienlijk verbeterd.

In 1993 zijn er zoveel kandidaat leden dat besloten wordt een deel van de groep af te splitsen en CCI Mechelen 2 te starten.

Door de jaren heen was ons grootste probleem een geschikte locatie vinden waar je met alle leden kon koken. De eerste kookavond vond plaats in het cafetaria van een hondenclub, maar al spoedig belandden we in De Pekton in de Van Beethovenstraat in Mechelen, een van de mooiste locaties waar de kookclub ooit gezeten heeft. Het klassieke kader en de gezellige sfeer in het centrum van de stad waren ideaal. Toen dit echter gesloten werd geraakten we, na enkele omzwervingen over Bonheiden en Boortmeerbeek, in Rijmenam. Een brand strooide echter letterlijk roet in het eten, waardoor we naar het Piervenshof in Keerbergen verhuisden.
Na enkele moeilijke jaren, het Piervenshof was nogal klein voor de inmiddels omvangrijke buiken van de meeste leden, is de kookclub terug in Rijmenam. George heeft gezorgd dat op de as van de vorige locatie een nieuwe prachtige keuken is herrezen, voorzien van alle kookfaciliteiten. 

Dirk Coopman
Voorzitter.