Bereiding
- 8 cl water
- 80 g poedersuiker
- 2 Cavaillons van 400 g
- 1 citroen
- 2 Cavaillons
- 7 blaadjes gelatine
- 3 sinaasappels
- 50 cl muscat de Beaumes de Venise
De sorbet
-
Breng het water en de suiker aan de kook en laat vervolgens de siroop afkoelen.
-
Schil de meloen, verwijder de pitten en mix het vruchtvlees. Behoud 500 g.
-
Doe de pulp bij de siroop samen met het sap van de citroen. Mengen en zeven.
-
Doe de mix in een ijsmachine en draai af. Koud bewaren.
De meloenen
-
Snij de meloenen in twee. Verwijder de pitten.
-
Maak bolletjes uit het vruchtvlees met een Parisienne mesje van 1 cm.
-
Verdeel de bolletjes over 6 glazen. Bedek ze met vershoudfolie en zet ze koud.
Aspic van Muskaat
-
Maak de gelatineblaadjes week in koud water.
-
Pers de appelsienen tot je 25 cl sap hebt. Zeef het vocht.
-
Maak een weinig vocht warm en laat hierin de gelatine smelten.
-
Mix de gelatine met de muskaatwijn en het sinaasappelsap.
-
Giet het geheel over de meloenbolletjes en laat 3 uur in de koelkast.
Werk af met een bolletje meloensorbet en eventueel een beetje rood fruit.
Ingrediënten
Er zijn geen ingrediënten toegevoegd aan dit recept.