Bereiding
- 100g fondantchocolade
- 100g suiker
- 50 gezeefde bloem
- 2 eieren
- 2 eigelen
- 110g boter
- 12 eierdooiers
- 250 g suiker
- 2 vanillestokjes
- 7,5 dl melk
- 2,5 dl room
- 150 g mascarpone
De moelleux :
- Meng de eigelen met eieren en de suiker.
- Klop de suiker even los en meng er de bloem onder totdat je een homogene massa hebt.
- Laat de chocolade smelten met de boter en meng die onder het bloemmengsel.
- Boter vuurvaste vormpjes in en doe ook een beetje bloem in de vormpjes.
- Giet het mengsel in de potjes en bak ze 8 minuten op 210°C .
- De bedoeling van een moelleux is dat die lopend is van binnen.
- De baktijd is daarom zo belangrijk.
- Elke oven verschilt van elkaar daarom is het aangewezen om op voorhand eens eentje te bakken om te zien hoe lang het bij jou duurt.
Voor het ijs:
- Klop de dooiers op met de suiker. Breng de melk aan de kook met de gespleten vanillestokjes.
- Verwijder de vanillestokjes.
- Giet de warme melk op de dooiers tewijl je klopt, en laat de vloeistof indikken op het vuur.
- Klop de mascarpone door het mengsel.
- Laat afkoelen en draai tot ijs in de ijsmachine.
Ingrediënten
Er zijn geen ingrediënten toegevoegd aan dit recept.