Chocloade Cannoli met chocolade kaasvulling

Receptenlijst Afdrukbare versie

Ingrediënten

  • Voor 12 personen:
  • 150 gr bloem
  • 30 gr fijne kristalsuiker
  • 1 tl cacaopoeder ongezoet
  • 1 tl kaneelpoeder
  • 20 gr gesmolten boter
  • 1 ei
  • 1 eiwit
  • 1 Olie
  • 1 bloemsuiker
  • 1 donkere chocolade, geraspt
  • Voor de vulling:
  • 600 gr ricotta
  • 120 gr donkere chocolade
  • 2 el marsala
  • 1 zeste van halve sinaas, geraspt
  • 2 el chocoladedruppels

Geschikt als

  • Nagerecht

Bereiding

Meng bloem; suiker, caopoeder en kaneel en mix. Voe de boter en het hele ei toe, en mix tot een zacht deeg.
kneed dit dan nog  à  min tot het elastisch is. verpak in folie en lag  uur in de koelkast.
Snij het deeg in vier stukken, bestrooi met bloem en draai elk stuk door de pastamachine tot  mm. dikte.
Snij in vierkanten van 9 cm, leg deze op een met bloem bestoven bakplaat en dek af met keukenhanddoek.
Leg een vierkant deegje in de palm va, je han,d met de hoekpunt bovenaan, leg er een cannolivorm op en rol van boven naar beneden tot de hoeken elkaar raken.
Borstel er lichtjes eiwit over, maar zorg dat er geen eiwit in de vormen terechtkolt, anders is het moeilijk om ze straks los te maken.
verhit olie tot 180° en frituur de cannolis in porties 2 à 3 min., draai ze af en toe om. Laat uitlekken op keukenpapier en laat de koekjes dan van de vormen glijden.
mix voor de vulling de ricotta, chocolade, likeur en zeste kort in de keukenrobot, schep er de chocoladedruppels door en vul hiermee een spuitzak met een brede gladde spuitmond, leg dit 30 min in de koelkast om op te stijven.
Spuit het mengsel langs beide zijden in de cannoli, bestuif ze met bloemsuiker, strooi er de geraspte chocolade over en serveer
met extra gesmolten chocolade als sausje.

Tip : bij gebrek aan cannolivormen, kan je ook lege cannelonie pastabuisjes gebruiken.

Recept is aangemaakt door Coopman Dirk op 08-12-2019.

Menu

Login