Bereiding
oester dressing:meng de fijngesneden granny schmidt en en sjalot met de appelazijn en kruid bij met vers gemalen zwarte peper en een snuifje zout.
oesters:
open de oesters en schik op bord. Serveer de dressing erbij
bron: eindejaarsfolder 2016 Delhaize
sprankelende komkommer gin:
meng alle ingrediënten - uitgezonderd het spuitwater- in een shaker met ijsblokjes. Gebuik een cocktailzeefje en verdeel het mengsel over de glazen. voeg het spuitwater toe aan ieder glas. werk af met een schijfje yuzu
bron: presentatie Ali-import (www.ali-import.com)
Ingrediënten
- zeeuwse oesters:
- 8 st oesters zeeuwse creuse
- oester dressing:
- 1 st granny smith-appel, fijngesneden
- 1 st sjalot fijngesneden
- 50 ml appelazijn
- zout en versgemalen zwarte peper
- Srankeldende komkommer gin:
- 60 ml yuzusap
- 150 ml yuzusiroop
- 100 ml gin
- 210 ml komkommersap vers
- 210 ml spuitwater
- 4 sneetjes yuzu, citrusvrucht
- ijsblokjes