Bereiding
Ingrediëntten voor 4 personen:Toast van speltbrood
- 1 wit briochebrood van bij de bakker
- olijfolie
- 500 g paddenstoelen: mix van kastanjechampignons, cantharellen, anijszwam, witte en donkere shimeiji (bundelzwammetjes)
- boter
- peper en zout
- 1 sjalotje, fijngesnipperd
- 1 teentje knoflook, fijngesnipperd
- 2 el peterselie, fijngehakt
- citroensap
- Glaasje Calvados
- 1 zure appel
- 4 sprietjes jonge bieslook
- 4 jonge bloemetjes van knoflook
Bereiding:
Toast van brood: snij dikke plakken van het brood en toast ze ingewreven met een beetje olijfolie onder een hete grill aan beide kanten tot ze mooi goudbruin zijn.
Paddenstoelen: Snij de appel in fijne blokjes. Reinig alle paddenstoelen, zorg dat ze vrij van zand zijn. Bak ze aan in een goeie klont boter, kruid met peper en zout. Voeg na 2 minuten bakken de sjalot, de appel en look toe en bak eventjes mee. Flambeer met de Calvados. Voeg een klontje verse boter en de peterselie toe. Verfris met een paar druppelges citroensap
Afwerking: beleg de toast rijk met de champignons Werk af met de sprieten jonge bieslook en de bloemetjes van knoflook.
Ingrediënten
Er zijn geen ingrediënten toegevoegd aan dit recept.