Receptenlijst Afdrukbare versie

Bloemkoolstoemp met garnalen

Geschikt als
Voorgerecht

Bereiding

Ingrediënten (voor 4 personen)

1 bloemkool (kleine, in roosjes)

4 aardappelen (grote, bloemige)

200 gram grijze garnalen

Bosje bieslook

2 eetlepels zure room

50 milliliter room

8 kwarteleitjes

2 eetlepels bieslook (fijngehakte)

1⁄2 theelepel nootmuskaat

 boter (goede)

 peper


Bereidingswijze

Kook de aardappelen samen met de bloemkoolroosjes gaar in licht gezouten kippenbouillon.
Warm in een kom het water op tot het een constante temperatuur heeft van 63 graden Celsius . Leg de kwarteleitjes in het water gedurende een 30 tal minuten. De eitjes moeten zacht doch niet lopend zijn. Sla voorzichtig met de bolle kant van het eitje op een hard oppervlak tot de schaal barst en pel het eitje zover mogelijk.
Giet de aardappelen met de bloemkool af en maak er een grove puree van. Meng er de zure room, de room en een klontje boter onder. Schep er een deel van de bieslook onder en kruid met peper, zout en nootmuskaat.
Zet op een bord een serveerring en schep er de puree in. Duw zachtjes aan. Verdeel er een laagje garnalen over en haal de serveerring voorzichtig weg. Doe dit bij alle borden. Pel de eitjes en ontdoe je van het eiwit. Leg op elk pureetorentje  2 eierdooiers. Bestrooi met de bieslook, werk af met wat peper en zout en serveer meteen.

 

 


Ingrediënten

Er zijn geen ingrediënten toegevoegd aan dit recept.