Receptenlijst Afdrukbare versie

Hondshaai met buikspek en noordzee dashi

Geschikt als
Voorgerecht

Bereiding

Ingrediëntenlijst
Aantal personen:4
500 g gekon?jt buikspek
250 g jonge wortel
25 g boterpeper
zout
100 g warmoes
boter
 
Noordzeedashi
2 norivellen
25 g zeewier
500 ml gevogeltebouillon
250 g champignons
1 sjalot
 
Hondshaai
500 g hondshaai
 
Afwerking
seizoensbloemetjes
 
Bereiding
Buikspek‍
 
Bak het gekon?jt buikspek kort aan in een pan of kleur eventjes op de grill. Laat het vervolgens even rusten.
 
Wortelen‍
 
Schil de jonge wortelen en snijd in reepjes. Stoof aan in boter met een scheutje water tot ze gaar zijn. Breng op smaak met peper en zout.
 
Warmoes‍
 
Stoof de warmoes kort aan in boter en breng op smaak met peper en zout. !!! warmoes kan vervangen worden door spinazie
 
Noordzeedashi
 
Breng de gevogeltebouillon aan de kook met daarin de norivellen, champignons, zeewier en sjalot. Laat ongeveer 30 minuten trekken op een matig vuur en zeef de bouillon.
 
Buikspek‍
 
Bak het buikspek opnieuw even aan in een pan en snijd in stukken.
 
Hondshaai
 
Snijd de hondshaai in mooie moten en bak aan in wat boter. Grill daarna nog even kort in een hete grillpan.
 
Afwerking‍
 
Leg het buikspek in een diep bord en schik er de hondshaai en de warmoes op. Schik de plakjes wortel erbij en voeg de dashi toe tot het buikspek bijna onder staat. Werk af met enkele seizoensbloemetjes.

foto: Frank Croes


Bron: https://www.northseachefs.be/recepten/gegrilde-hondshaai-met-buikspek-en-noordzeedashi

Ingrediënten

Er zijn geen ingrediënten toegevoegd aan dit recept.