Bereiding
Snij de sint jacobsvrucht in 4 schijfjes en snij 16 even grote plakjes zalmVerdeel de resterende zalm in plakjes van een halve cm.
Vul 4 ingeboterde ringen met de zalmreepjes, kruid met peper en zout.
Dek dakpansgewijs af met zalm en sintjacobsplakjes en stoom +/- 3 min
Snij wortel en tomaat in vierkantjes, prei en selderij in fijne julienne en kook ze afzonderlijk, nog krokant
Laat de fumee inkoken, voeg mosselsap toe, kruiden met pezo, en binden met boter.
Verdeel de groente over vier warme borden, stort hierop de vis en nappeer met de bouillon
Versier met een tblaadje basilicum.
Ingrediënten
- 4 sint jacobsvruchten
- 300 gr verse zalm
- 50 gr wortel
- 1 Tomaat
- 50 gr prei
- 20 gr selderij
- 5 dl visfond
- 1 dl mosselsap
- 50 gr hoeveboter
- 1 basilicum
- 1 zout en peper