Receptenlijst Afdrukbare versie

Waterkersvelouté met gerookt paling en oester

Geschikt als
Voorgerecht

Bereiding

VOOBREREIDING
  • Verwijder de dikke stelen van de waterkers, spoel de dunne takjes en bladeren.
  • Spoel de spinazie en lavas.
  • Verwarm de melk, de room en een klonije boter in een steelpan op het vuur en breng dit kort aan de kook.
  • Giet de warme vloeistof in een blender en voeg de waterkers, spinazie en lavas toe.
  • Mix de soep goed.
  • Voeg het sap van een halve limoen toe en giet het velouté door een fijne zeef.
  • Kruid stevig af met peper en zout.
AFWERKING
  • Snijd de gerookte paling in blokjes.
  • Haal de oesters uit de schelp.
  • Warm de soep opnieuw op indien nodig.
  • Doe één rauwe oester in elk diep bord, sa­men met enkele stukjes gerookte paling.
  • Giet hierover de hete soep, zodat de oester licht gepocheerd wordt.

Ingrediënten

  • 4 bosjes waterkers
  • 4 takjes lavas
  • 1 handvol bladspinazie
  • 100 g gerookte paling
  • 2 oesters
  • 1 klontje boter
  • 150 cl Melk
  • 150 cl room
  • sap van 1 limoen
  • peper en zout