Receptenlijst Afdrukbare versie

Gemarineerde mosselen

Geschikt als
Hapje

Bereiding

  • mosselen, baard verwijderd en schoongeborsteld
  • fijngehakte ui
  • peterseliestelen 
  • witte wijn
  • extra virgin olijfolie
  •  ciderazijn 
  • heel fijngehakte sjalotten 
  • veel grofgehakte bladpeterselie

Leg de schone, ongeopende mosselen in een wijde pan (bijvoorbeeld een wol:), niet meer dan twee lagen op elkaar. Bestrooi ze met wat gehakte ui en peterseliestelen, giet er wijn bij tot ze er voor 1 cm in staan. Leg een passend deksel op de pan en zet het vuur hoog. Na 4-5 minuten komt er opeens veel stoom uit de pan, en als je het deksel optilt, zie je dat de schelpen open zijn. Leg met een tang de geopende schelpen op een schaal, leg dich­te terug in de pan en kook ze nog een minuutje. Leg ze, als ze open zijn, op de schaal en gooi dichte schelpen weg. Giet wat kookvocht door een zeef over de schelpen, zodat ze in het vocht afkoelen. Laat ze iets afkoelen en voeg dan de dressing toe.

Meng 4 delen olijfolie met 1 deel ciderazijn en voeg de rest van de ingrediënten toe - voeg veel peterselie toe, zodat de dressing dik wordt. Marineer de mosselen, voor je ze serveert, 30 minuten in de dressing.

 

Ingrediënten

Er zijn geen ingrediënten toegevoegd aan dit recept.