Bereiding
- 30 g gedroogde morilles
- 300 g mager kalfsvlees zout
- 1/2 bos soepgroenten
- 1 stukje (onbespoten) citroenschil
- een paar peperkorrels
- 20 g boter
- 2 cl cognac 1/4 l room
- 2 eierdooiers
- 1/2 bosje gladbladige peterselie
- 4 kant en klaar gekochte pasteitjes van bladerdeeg
De morilles ongeveer 1 uur in 1 /4 1 koud water laten weken.
Het kalfsvlees in kokend gezouten water leggen, soepgroenten, citroenschil en peperkorrels erbij voegen en ongeveer 40 minuten op laag vuur laten sudderen.
De morilles een vóór een onder stromend water grondig reinigen. 4. De boter in een braadÂpan verhitten en de gehalÂveerde morilles ongeveer 10 minuten al roerend bakken. Met cognac blusÂsen, 1 /8 1 weekwater door een fijne zeef bij de paddestoelen doen en er de room bijvoegen. Op hoog vuur romig laten inkoken.
Het gekookte kalfsvlees in kleine blokjes gesneden door de paddestoelsaus mengen.
Van het vuur nemen en de ragout met de losgeÂklopte eierdooiers binden. Nog één keer kort opwarÂmen maar niet meer laten koken en er de gehakte peterselie onder mengen.
De pasteitjes in de oven opwarmen, met de ragout vullen en meteen opdienen.
Ingrediënten
Er zijn geen ingrediënten toegevoegd aan dit recept.