Receptenlijst Afdrukbare versie

Rundsvleespakketje met knapperige groenten.

Geschikt als
Hapje

Bereiding

  • 10 flinterdunne plakjes rundvlees (carpaccio)
  • 2 knoflookteentjes
  • 10 muntblaadjes
  • 10 korianderblaadjes
  • Sap van één citroen
  • 2 eetlepels maïsolie ( of ½ sesamolie )
  • 1 koffielepel kristalsuiker
  • 1 chilipepertje
  • Snuifje zeezout
  • ½ komkommer
  • 1 grote tomaat
  • 2 lente-uitjes
  • Garnering
  • 10 muntblaadjes
  • 5 rode kerstomaatjes
  • 10 blaadjes ijsbergsla

Marinade:
Scheur de munt- en korianderblaadjes fijn, pers de knoflook uit, hak het chilipepertje fijn (verwijder  eerst de pitjes vanwege de scherpe smaal).
Vermeng de ingrediënten, voeg olie, citroensap, suiker, peper en zout toe en marineer hierin het vlees gedurende een half uur.

Vulling:
Schil de komkommer en de tomaat, verwijder de zaadjes van beide en snijd ze in reepjes van 5 cm .
Snijd ook de lente-uitjes in reepjes van 5 cm .

Bordschikking:
Vul het gemarineerde vlees met de groetenreepjes? Schik deze op een blaadje ijsbergsla en garneer met een half kerstomaatje en een muntblaadje.

Ingrediënten

Er zijn geen ingrediënten toegevoegd aan dit recept.