Receptenlijst Afdrukbare versie

Sorbet au melon en gelée de muscat

Geschikt als
Hapje
Voorgerecht
Hoofdgerecht
Nagerecht

Bereiding

  • 8 cl water
  • 80 g poedersuiker
  • 2 Cavaillons van 400 g
  • 1 citroen
  •  
  • 2 Cavaillons
  • 7 blaadjes gelatine
  • 3 sinaasappels
  • 50 cl muscat de Beaumes de Venise

De sorbet

  1. Breng het water en de suiker aan de kook en laat vervolgens de siroop afkoelen.

  2. Schil de meloen, verwijder de pitten en mix het vruchtvlees. Behoud 500 g.

  3. Doe de pulp bij de siroop samen met het sap van de citroen. Mengen en zeven.

  4. Doe de mix in een ijsmachine en draai af. Koud bewaren.

De meloenen

  1. Snij de meloenen in  twee. Verwijder de pitten.

  2. Maak bolletjes uit het vruchtvlees met een Parisienne mesje van 1 cm.

  3. Verdeel de bolletjes over 6 glazen. Bedek ze met vershoudfolie en zet ze koud.

Aspic van Muskaat

  1. Maak de gelatineblaadjes week in koud water.

  2. Pers de appelsienen tot je 25 cl sap hebt. Zeef het vocht.

  3. Maak een weinig vocht warm en laat hierin de gelatine smelten.

  4. Mix de gelatine met de muskaatwijn en het sinaasappelsap.

  5. Giet het geheel over de meloenbolletjes en laat 3 uur in de koelkast.

Werk af met een bolletje meloensorbet en eventueel een beetje rood fruit.

 

Ingrediënten

Er zijn geen ingrediënten toegevoegd aan dit recept.