Bereiding
- ½ l water
- 150g boter
- 5g zout
- 250g meel
- 25 g suiker
- 8 eieren
- Voor de koffiesabayon
- 2 eierdooiers
- 2 el oploskoffie
- 100 ml opgeklopte room
- Suiker
Verwarm het water met de boter, de suiker en het zout op een matig vuur. Breng aan de kook, haal van het vuur en voeg langzaam het meel toe terwijl je stevig roert met een houten spatel. Als alles goed gemengd is mag het mengsel terug op het vuur. Blijf roeren tot het geheel droog aanvoelt en niet meer aan de rand blijft kleven. Neem opnieuw van het vuur en voeg er onder voortdurend roeren de eieren aan toe. Laat het geheel afkoelen en vul er een slagroomspuit mee. Spuit kleine bolletjes op een bakblik dat je hebt ingesmeerd met boter. Bak de soezen gedurende 15 minuten in een voorverwarmde oven op 180)C
Maak nu de sabayon. Klop de eieren met de koffie. Voeg dan de opgeklopte room en de suiker toe en klop verder op een vuur tot je een gladde en smeuïge structuur krijgt.Ingrediënten
Er zijn geen ingrediënten toegevoegd aan dit recept.