Bereiding
- 12 st.Golden delicious
6 st .eidooiers 0,75 l Madera 120 gram suiker 75 gram kandijsuiker sinaasappelsap Grand Marnier
Tuilledeeg: 60 gram gesmolten boter 120 gram honing 100 gram suiker 150 gram bloem 125 gram eiwit Amandelspijs: 90 gram amandelen, zonder vlies 75 gram fijne kristalsuiker 1/2 ei, losgeklopt 1/4 citroen, geraspte schil 1 tl citroensap Bereiding: vorige pagina Voor het amandelspijs de amandelen fijnmalen. Daarna de suiker, losgeklopt ei, citroenrasp, citroensap toevoegen. Maal dit mengsel goed door. De appelen schillen en met een appelboor het klokhuis verwijderen. Daarna onderzijde afsluiten met stukje appel. Deze holle opvullen met amandelspijs. De appels in een vuurvaste schaal plaatsen, overgieten met de Madera en bestrooien met de kandijsuiker. Ruim een half uur laten garen in de oven (180° C). De appels kunnen zowel warm als koud worden geserveerd. Voor de sabayon de eidooiers, het sinaasappelsap en de suiker opkloppen op een matig vuur of au bain-marie. Grand Marnier toevoegen en afsmaken. De ingrediënten voor het tuilledeeg mengen en laten opstijven in de koelkast. Het tuillebeslag in dunne lijntjes in een ruitvormig patroon spuiten op bakpapier en afbakken op 180 °C (ongeveer 5 minuten). Direct uit de oven laten drogen op een bol glazen kommetje (kleine maat uit servieskast). Presentatie: De appel centraal op een bord plaatsen en "overgieten" met de sabayon. De tuille er over plaatsen.
6 st .eidooiers 0,75 l Madera 120 gram suiker 75 gram kandijsuiker sinaasappelsap Grand Marnier 60 gram gesmolten boter 120 gram honing 100 gram suiker 150 gram bloem 125 gram eiwit Amandelspijs: 90 gram amandelen, zonder vlies 75 gram fijne kristalsuiker 1/2 ei, losgeklopt 1/4 citroen, geraspte schil 1 tl citroensap Bereiding: vorige pagina Voor het amandelspijs de amandelen fijnmalen. Daarna de suiker, losgeklopt ei, citroenrasp, citroensap toevoegen. Maal dit mengsel goed door. De appelen schillen en met een appelboor het klokhuis verwijderen. Daarna onderzijde afsluiten met stukje appel. Deze holle opvullen met amandelspijs. De appels in een vuurvaste schaal plaatsen, overgieten met de Madera en bestrooien met de kandijsuiker. Ruim een half uur laten garen in de oven (180° C). De appels kunnen zowel warm als koud worden geserveerd. Voor de sabayon de eidooiers, het sinaasappelsap en de suiker opkloppen op een matig vuur of au bain-marie. Grand Marnier toevoegen en afsmaken. De ingrediënten voor het tuilledeeg mengen en laten opstijven in de koelkast. Het tuillebeslag in dunne lijntjes in een ruitvormig patroon spuiten op bakpapier en afbakken op 180 °C (ongeveer 5 minuten). Direct uit de oven laten drogen op een bol glazen kommetje (kleine maat uit servieskast). Presentatie: De appel centraal op een bord plaatsen en "overgieten" met de sabayon. De tuille er over plaatsen.
120 gram honing 100 gram suiker 150 gram bloem 125 gram eiwit 90 gram amandelen, zonder vlies 75 gram fijne kristalsuiker 1/2 ei, losgeklopt 1/4 citroen, geraspte schil 1 tl citroensap 60 gram gesmolten boter 120 gram honing 100 gram suiker 150 gram bloem 125 gram eiwit Amandelspijs: 90 gram amandelen, zonder vlies 75 gram fijne kristalsuiker 1/2 ei, losgeklopt 1/4 citroen, geraspte schil 1 tl citroensap Bereiding: vorige pagina Voor het amandelspijs de amandelen fijnmalen. Daarna de suiker, losgeklopt ei, citroenrasp, citroensap toevoegen. Maal dit mengsel goed door. De appelen schillen en met een appelboor het klokhuis verwijderen. Daarna onderzijde afsluiten met stukje appel. Deze holle opvullen met amandelspijs. De appels in een vuurvaste schaal plaatsen, overgieten met de Madera en bestrooien met de kandijsuiker. Ruim een half uur laten garen in de oven (180° C). De appels kunnen zowel warm als koud worden geserveerd. Voor de sabayon de eidooiers, het sinaasappelsap en de suiker opkloppen op een matig vuur of au bain-marie. Grand Marnier toevoegen en afsmaken. De ingrediënten voor het tuilledeeg mengen en laten opstijven in de koelkast. Het tuillebeslag in dunne lijntjes in een ruitvormig patroon spuiten op bakpapier en afbakken op 180 °C (ongeveer 5 minuten). Direct uit de oven laten drogen op een bol glazen kommetje (kleine maat uit servieskast). Presentatie: De appel centraal op een bord plaatsen en "overgieten" met de sabayon. De tuille er over plaatsen.
120 gram honing 100 gram suiker 150 gram bloem 125 gram eiwit 90 gram amandelen, zonder vlies 75 gram fijne kristalsuiker 1/2 ei, losgeklopt 1/4 citroen, geraspte schil 1 tl citroensap 100 gram suiker 150 gram bloem 125 gram eiwit 90 gram amandelen, zonder vlies 75 gram fijne kristalsuiker 1/2 ei, losgeklopt 1/4 citroen, geraspte schil 1 tl citroensap