Receptenlijst Afdrukbare versie

Moelleux van chocolade en mascarpone-ijs

Geschikt als
Hapje
Voorgerecht
Hoofdgerecht
Nagerecht

Bereiding

  • 100g fondantchocolade
  • 100g suiker
  • 50 gezeefde bloem 
  • 2 eieren
  • 2 eigelen
  • 110g boter
  • 12 eierdooiers
  • 250 g suiker
  • 2 vanillestokjes
  • 7,5 dl melk
  • 2,5 dl room
  • 150 g mascarpone

De moelleux :

  1. Meng de eigelen met eieren en de suiker.
  2. Klop de suiker even los en meng er de bloem onder totdat je een homogene massa hebt.
  3. Laat de chocolade smelten met de boter en meng die onder het bloemmengsel.
  4. Boter vuurvaste vormpjes in en doe ook een beetje bloem in de vormpjes.
  5. Giet het mengsel in de potjes en bak ze 8 minuten op 210°C .
  6. De bedoeling van een moelleux is dat die lopend is van binnen.
  7. De baktijd is daarom zo belangrijk.
  8. Elke oven verschilt van elkaar daarom is het aangewezen om op voorhand eens eentje te bakken om te zien hoe lang het bij jou duurt.

Voor het ijs:

  1. Klop de dooiers op met de suiker. Breng de melk aan de kook met de gespleten vanillestokjes.
  2. Verwijder de vanillestokjes.
  3. Giet de warme melk op de dooiers tewijl je klopt, en laat de vloeistof indikken op het vuur.
  4. Klop de mascarpone door het mengsel.
  5. Laat afkoelen en draai tot ijs in de ijsmachine.

Ingrediënten

Er zijn geen ingrediënten toegevoegd aan dit recept.