Receptenlijst Afdrukbare versie

Schorseneren met schelvis

Geschikt als
Hapje
Voorgerecht
Hoofdgerecht
Nagerecht

Bereiding

  • 4 schorseneren
  • 1 l volle melk
  • 4 artisjokken
  • citroensap
  • olijfolie
  • 5 korianderzaden
  • 1 teentje knoflook
  • tijm
  • laurier
  • 2 dl droge witte wijn
  • 3 dl gevogeltebouillon
  • 2 eierdooiers
  • druivenpitolie
  • verjus
  • 4 moten schelvis

Maak de schorseneren schoon en schil ze. Kook ze onmiddellijk beetgaar in lichtgezouten volle melk.

Schil de artisjokken, trek er de bladeren af en verwijder het haar binnenin. Snij schoon tot enkel de bodems overblijven. Wrijf de artisjokbodems meteen in met citroensap en bewaar even in koud water met citroensap om te voorkomen dat ze zwart kleuren.

Verhit olijfolie in een pan en doe er 5 korianderzaden, 1 fijngehakt teentje knoflook, tijm en laurier bij. Stoof er de artisjokbodems gedurende enkele minuten in en blus daarna met de witte wijn. Vul de pan verder aan met gevogeltebouillon tot de artisjokbodems onderstaan. Breng aan de kook en kook beetgaar. Laat nadien uitlekken.

Klop voor de vinaigrette de eierdooiers los met de druivenpitolie. Kruid met peper, zout en verjus.

Snij de artisjokbodems in repen en de schorseneren in stukken. Bak ze in olijfolie of boter, kruid met peper en zout. Kruid de moten schelvis met peper en zout, wentel ze eventueel in bloem en bak ze net gaar in olijfolie, eerst langs de velkant.

Verdeel de groenten op de borden, schik er de schelvis op. Lepel er de vinaigrette over en rond en besprenkel met enkele druppels citroensap.

Ingrediënten

Er zijn geen ingrediënten toegevoegd aan dit recept.