Receptenlijst Afdrukbare versie

Rolmops van tonijn met Noordzeekrab, crème van geitenkaas en dragon

Geschikt als
Hapje
Voorgerecht
Hoofdgerecht
Nagerecht

Bereiding

  • 150 g verse tonijnfilet
  • 2 Noordzeekrabben of 150 g krabvlees
  • 1 el mayonaise
  • peper en zout
  • 1/2 dl room
  • 50 g geitenkaas, in stukjes
  • 2 takjes dragon
  • 1 vanillestokje
  • 50 g zeezout
  • tuinkers
  • shiso purper
  • ijzerkruid
  1. Kook de krabben ca. 4 minuten in een pan met flink gezouten kokend water. Schep ze met een schuimspaan uit de pan, haal het vlees uit de scharen en poten en laat afkoe­len. (Bij gebruik van verse krabben). Maak het krabvlees aan met de mayonaise en breng op smaak met peper en zout.

  2. Breng voor de crème van geitenkaas de room aan de kook, voeg de geitenkaas toe en roer net zolang door tot de geitenkaas is opgelost. Laat afkoelen. Hak de dragon, voeg aan het geitenkaasmengsel toe en breng op smaak met peper en zout.

  3. Snijd de tonijnfilet in vier dunne plakken en schep hierop de aangemaakte krab. Rol strak op met behulp van vershoudfolie. Ver­wijder de folie en snijd de rolmopsen even­tueel doormidden.

  4. Leg de rolmopsen op de borden en spuit er wat van de geitenkaascrème naar eigen inzicht naast.

  5. Schrap de merg uit het vanillestokje, meng met het zeezout en strooi over of rondom de rolmopsen. Garneer met de tuinkers, shiso purper en ijzerkruid.

 

Ingrediënten

Er zijn geen ingrediënten toegevoegd aan dit recept.