Bereiding
- 2 varkenspoten
- 3 teentjes knollook
- 3 blaadjes laurier
- 1 ui, gepikeerd met 3 kruidnagels
- 4 takjes tijm
- 2 takken groene selder
- 1 busseltje peterselie, geplukt en grof gesneden.
- Sap van 1/2 citroen
- 4 -eiwitten • 200 g paneermeel
- 200 g bloem
- Veel tijd...
1 Breng de varkenspoten snel aan de kook in koud gezouten water.
2 Spoel de varkenspoten af onder koud stromend water nadat ze 2 minuten hebben gekookt.
3 Doe de varkenspoten in een pot met de kruiden, de ui, de selder en de knoflook, vul de pot met water tot de varkenspoten onderstaan, zet een deksel op de pot en breng zachtjes aan de kook. Laat ze ongeveer 3 uur zachtjes koken.
4 Giet de bouillon af door een fijne zeef en houd apart.
5 Laat de varkenspoten wat afkoelen en snijd ze vervolgens open, verwijder de beentjes, je hebt het vel, wat vet, en al het vlees nodig, kortom, zoveel mogelijk buiten de beentjes.
6 Doe wat olie in een geschikte braadpan voor de oven en verdeel hierin het vlees van de varkenspoten, dek af met aluminiumfolie en plaats de schaal in een voorverwarmde oven van
7 Doe de varkenspoten, warm, in een keukenrobot, overgiet met de bouillon tot het net niet onder staat, voeg de peterselie toe en mix alles tot een vrijwel gladde massa.
8 Vet een schaal in met wat olie, giet hierin de varkenspootmassa en laat 1 à 2 uur opstijven in de koelkast. Snijd dit vervolgens in blokjes van ongeveer 3 op9 Fruit de kroketjes op
Ingrediënten
Er zijn geen ingrediënten toegevoegd aan dit recept.