Receptenlijst Afdrukbare versie

Krokante ravioli van kingkrab met avocado en tomaat

Geschikt als
Hapje
Voorgerecht
Hoofdgerecht
Nagerecht

Bereiding

  • 12 wan-tanvelletjes (chinese ravioli)
  • 250 g krabvlees van koningskrab
  • 1 rijpe avocado
  • 2 tomaten
  • 4 takjes koriander (gebruik kervel als je niet van koriander houdt)
  • 1 limoen
  • 1 teentje knoflook
  • peper van de molen
  • zeezout
  • 1 eetlepel olijfolie extra vierge
  • 1 sjalot
Was de tomaten en snijd ze in 4, verwijder de zaadjes en snijd het vruchtvlees in blokjes.

Pel de avocado en prak het vruchtvlees fi jn, besprenkel met het sap van de limoen, pers het lookteentje er boven uit en voeg de gesnipperde sjalot en de grof gehakte koriander toe. Meng alles grondig en breng verder op smaak met peper van de molen en zeezout.

Voor een iets kruidigere guacamole voeg je wat komijnpoeder toe en voor wat meer pit mag je er gerust een fi jngesnipperd pimentje aan toevoegen.

Meng vervolgens het krabvlees met de tomatenblokjes, de olijfolie en wat versgemalen peper.

Steek of snijd cirkels uit de wan-tanvelletjes.

Fruit de wan-tanvelletjes 1 voor 1 in de friteuse op 180°C. Duw ze lichtjes onder met behulp van een frituurspaan en haal ze uit wanneer ze goudbruin zijn. Let op: dit gaat snel!

Laat ze uitlekken op keukenpapier.

Verdeel het krabvlees over de krokante ravioli en werk af met de avocadomousse en een plukje kervel of koriander.

 

Ingrediënten

Er zijn geen ingrediënten toegevoegd aan dit recept.