Receptenlijst Afdrukbare versie

Oesters op Florentijnse wijze

Geschikt als
Voorgerecht

Bereiding

  • 120 g bladspinazie
  • 2 dl droge witte wijn
  • 200 g boter
  • 2 eidooiers
  • sap van 1 limoen
  • 1 eetlepel zestes van limoen, geblancheerd
  • 1 dl room
  1. Verwijder de nerven van de spinazie en stoof de blaadjes in boter. Breng op smaak met peper en zout. Open de oesters, vang het vocht op en haaf het oestervlees uit de schelp. Verwarm het oestervocht en de witte wijn en giet het op de oesters. Giet na een paar minuten het vocht opnieuw af.

  2. Meng het vocht met de eidooiers en het citroensap en klop het au bain-marie luchtig op. Druppel er de gesmolten en geklaarde boter bij.

  3. Kruid met peper en een beetje zout.

  4. Klop de rooom half op en meng dit door de saus.

  5. Vul de oesters op et spinazie en leg er een oester op.

  6. Lepel wat saus in de oester en glaceer onder de grill.

  7. Versier met zestes van limoen.

 

Ingrediënten

Er zijn geen ingrediënten toegevoegd aan dit recept.