Receptenlijst Afdrukbare versie

Gemarineerde jonge makreel in zoetzure saus met rozemarijn

Geschikt als
Voorgerecht

Bereiding

  • 2 jonge makrelen van ongeveer 400 g.
  • 20 g suiker
  • 1 dl witte-wijnazijn
  • 2 dl water
  • 1 glas witte wijn
  • 3 sjalotten fijn
  •  gesneden
  • 1 koffielepel geplette zwarte peperkorrels
  • Peper en zout
  • rozemarijn
Ontgraat de makreel en verwijder het doorzichtige vel en de overgebleven graatjes. Kruid de graatkant met peper en zout.
Doe wijn, wijnazijn en water in een pan met de suiker, zout, peper en de rozemarijn. Breng aan de kook.
Leg de makreel in een schotel, strooi er de sjalot en de rozemarijn over. Overgiet met de kokende marinade.
Bedek met plastiekfolie en zet een nacht in de koelkast.
Snijdt de makreel in schuine, dikke plakken.

Noot: Serveer met en salade van appel, rode biet en boontjes.

Ingrediënten

Er zijn geen ingrediënten toegevoegd aan dit recept.