Bereiding
- 400 g tonijn (blue fin)
- 2 tomaten 1/2 komkommer
- 1 avocado
- 1 citroen
- 2 tenen look
- Olijfolie
- tijm, laurier,peper, zout
- enkele kerveltakjes
- 4 tomaten
- enkele korianderblaadjes
- 1 sjalot
- enkele blaadjes basilicum
- 1 takje lavas
- 1 teen look, tijm en laurier
Gelei van tomaat: stoof de versnipperde sjalot en fijngesneden look in olijfolie. Voeg de in stukken gesneden tomaten en de kruiden toe, laat een half uur pruttelen. Zeef. Doe er
Gekonfijte tomaten: snij de tomaten in vieren, verwijder de zaden. Leg de partjes op een ovenplaat, bestrooi met peper, zout en suiker en leg tussenin tijm, laurier en de in twee gesneden tenen look. Besprenkel alles met olijfolie en zet zeker anderhalf uur in de oven op 100°. Snij daarna de tomaten in blokjes.
Afwerking: schil de komkommer en snij het vruchtvlees in blokjes. Snij ook het avocadovlees in blokjes en besprenkel met citroen. Maak een torentje van schijfjes rauwe tonijn, blokjes tomaat, avocado en komkommer. Leg een schijfje gegrilde tonijn tegen het torentje. Hak de gelei van tomaat fijn en breng rondom aan. Versier met kerveltakjes.
Ingrediënten
Er zijn geen ingrediënten toegevoegd aan dit recept.