Receptenlijst Afdrukbare versie

Kreeft met lavendelhoning, julienne van groentjes en een sausje van roze pompelmoes

Geschikt als
Voorgerecht

Bereiding

  • 2 kreeften van 600 g
  • 2 wortelen
  • 2 preiwitten
  • 2 takken groene selder
  • 2 roze pompelmoezen
  • 10 g kervelpluksels
  • 2 koffielepels lavendelhoning
  • 2 dl olijfolie (extra vergine)
  • roux
  • peper en zout
  1. De kreeften 13 min. stomen in de stoompot of steamer. Daarna overlangs in twee snijden, reinigen en het staartpantser verwijderen.

  2. De kreeftenhelften instrijken met honing en onder de grill plaatsen.

  3. Het preiwit, de wortelen en selder in julienne snijden, in hete olijfolie aanbakken en kruiden.

  4. Een pompelmoes pellen, de partjes ontvellen en vervolgens in blokjes snijden. De andere pompelmoes uitpersen.

  5. Het pompelmoessap inkoken met honing, binden n de roux, wat olijfolie toevoegen, mixen en op smaak brengen met peper en zout.

  6. De kreeftenhelft in het midden van het bord plaatsei daarop de krokante julienne van groentjes leggen, napperen met de pompelmoessaus en afwerken mi blokjes pompelmoes en kervelpluksels

 

Ingrediënten

Er zijn geen ingrediënten toegevoegd aan dit recept.