Receptenlijst Afdrukbare versie

Mechelse asperges aangezoet met weinig honing en gebakken ganzenlever  

Geschikt als
Voorgerecht

Bereiding

  • 20 witte asperges
  • 4 plakjes ganzenlever 130 gr
  • 1 el vloeibare honing 
  • 2 el bloem
  • boter
  • balsamico stroop
  • peper
  • zout
  • Neem een groot bord en schik hier een 5-tal asperges per persoon mooi naast elkaar.
  • Plaats in het midden van de asperges de gebakken ganzenlever.
  • Trek enkele strepen balsamico stroop rond het geheel en werk af met een blaadje bladpeterselie.
  • Serveer het geheel met stukjes stokbrood.
  1. Schil de asperges en verwijder het houterige gedeelte onderaan de asperge.

  2. Kook ze vervolgens lichtjes beetgaar in gezouten water en verfris in ijswater.

  3. Kruid de plakjes ganzenlever met peper en zout, haal ze eventjes door de bloem en klep de overtollige ervan.

  4. Smelt wat boter in een pan en bak de ganzenlever sneden ( 1 cm ) langs beiden zijden gedurende een 3 tal minuten zacht aan.

  5. Laat in een lange pan wat boter en warm hierin de asperges.

  6. Breng op smaak met peper en zout en laat ze lichtjes carameliseren met de vloeibare honing.

Garneren

  • Neem een groot bord en schik hier een 5-tal asperges per persoon mooi naast elkaar.

  • Plaats in het midden van de asperges de gebakken ganzenlever.

  • Trek enkele strepen balsamico stroop rond het geheel en werk af met een blaadje bladpeterselie.

  • Serveer het geheel met stukjes stokbrood.

 

Ingrediënten

Er zijn geen ingrediënten toegevoegd aan dit recept.