Receptenlijst Afdrukbare versie

Kerstomaatjes gevuld met escargots, emulsie met zachte look.

Geschikt als
Voorgerecht

Bereiding

  • 8 redelijk grote kerstomaatjes
  • 16 Naamse slakken (petit gris)
  • 1 bosje jonge uitjes
  • 50 g nieuwe knoflook
  • 10 cl gevogeltebouillon
  • 15 cl melk
  • 1 cl extra vierge olijfolie
  • 2 cl koolzaadolie.
  1. Pel de knoflookteentjes en haal de kiem eruit. Blancheer de teentjes drie keer, vertrekkend van koud water. Laat ze uitlekken en kook ze 15 minuten in de bouillon.

  2. Voeg de melk toe, laat nog 5 minuten koken en giet door een zeef (druk de knoflookteentjes uit). Breng op smaak.

  3. Voeg de olijfolie en de koolzaadolie toe en mix tot een emulsie.

  4. Snij de schoongemaakte uitjes fijn.

  5. Dompel de tomaatjes even onder in kokend water en verwijder het vel. Snij er een hoedje af en hol ze uit. Vul ze met de vooraf in hun bouillon opgewarmde slakken.

  6. Schik de tomaatjes op een bedje van ui en nappeer de saus eromheen.

Tip: Gebruik de schil van de tomaat om een bloemachtig effect te creëren op het deksel van de tomaat. Gebruik alleen goed rijpe tomaten.

Ingrediënten

Er zijn geen ingrediënten toegevoegd aan dit recept.