Receptenlijst Afdrukbare versie

Aperitiefhapjes met bloemkoolroom

Geschikt als
Hapje

Bereiding

De bloemkool in 10 minuten beetgaar koken en verdelen in kleine roosjes.
Deze laten afkoelen. De room stijfkoppen en er de bloemkoolroosjes doorroeren. Kruiden met peper zout.
Deze bloemkoolroom is de bsis voor de drie hapjes.

1. Komkommerhapje
Snij de komkommer in schijfjes en o elk plakjeee toefje bloemkoolroom en wat foreletjs leggen.
Ganeren met ee beeje bieslook.

2. Garnalenhapje
Rooster de sneejs witbrood, leg op elk tostje wat garnalen, een toefje bloemkoolroom en wat foreleitjes.

3. Bloemkoolomelet
Klop de eieren los met de melk, peper en zout toevoegen, en dik bakken. Op elk bord ee stukje omeet leggen, garneren met bloemkoolroom en er wat foreletjs bijleggen. Versieren met bieslook.

Ingrediënten

  • Voor 4 personen:
  • 1 halve bloemkool
  • 3 el foreleitjes
  • 1 el bieslook
  • 3 dl room
  • 1 peper en zout
  • 1 komkommer
  • 4 sneetjes witbrood
  • 100 gr gepelde noordzeegarnalen
  • 2 eieren
  • dl halfvolle melk