Receptenlijst Afdrukbare versie

Baby octopus met paprika chili olie

Geschikt als
Voorgerecht

Bereiding

Snijd de paprika's in de helft en ontpit ze. Plaats ze op een bakplaat en bak ze onder de gril tot ze zwart zien.
Snijd ze in smalle reepjes en ontvel. De minder mooie stukken gebruiken voor de olie.

Verwarm de olie, voeg de restjes paprika erbij,en voeg look, tjm, en cayennepeper naar smaak bij.
Laa 5 minuten pruttelen en neem van het vuur, laat alles minstens een uur trekken.

Wentel de octopus in de maizena en bak krokant in de chili olie. Laat uitlekken op keukenpapier en bestrooi met zeezout.

Schik de reepjes paprika mooi op een bord en plaats hierop de octopus.
Besprenkel met citroen en servee onmiddellijk.

Ingrediënten

  • Voor 4 personen:
  • 500 gr baby octopus
  • 2 rode paprika
  • 1 citroen
  • 3 teentjes look
  • 4 takjes tijm
  • 2 dl olijfolie
  • 1 cayennepeper
  • 1 zeezout
  • 1 Maizena