Bereiding
Ingrediënten 4 personen:- 2dl Melk
- 1 Vanillestok
- 3 eierdooier
- 150 g rietsuiker
- 10 g gelatineblaadjes
- 1 flesje Gouden Carolus Classic
- 25 cl room
- chocolade likeur
- Olie (neutraal van smaak)
- De melk samen met de vanillestok gedurende 20 minuten koken, van het vuur halen en laten trekken.
- De eierdoooiers met de suiker opkloppen en bij de melk gieten. Al roerend de massa laten indikken zonder te koken.
- De geweekte gelatinneblaadjes toevoegen en oplossen, vervolgens het bier toevoegen.
- Laat eventjes afkoelen en spatel dan de licht opgeklopte room er doorheen. Zorg dat beide massa's ongeveer dezelde consistentie hebben om uitzakkken in verschillende lagen te voorkomen.
- De vormpjes met de neutrale olie invetten om later makelijker te kunnen storten
- Alles laten afkoelen in de koelkast.
- Opdienen met chocolade likeur en versieren met slagroom.
Ingrediënten
Er zijn geen ingrediënten toegevoegd aan dit recept.