Bereiding
6 personen• Asperges schillen en 10 min. koken met een beetje suiker.
• Pureer de asperges vervolgens met gebruik van een keukenmachine.
• Snijd het vanillestokje in de lengte open, schraap het merg eruit en voeg zowel merg als stokje aan de melk en de aspergepuree toe.
• Breng het geheel langzaam tegen de kook aan en laat dit mengsel minstens 10 minuten trekken op een laag vuur.
• Week de gelatine in koud water.
• Klop de dooiers met 100 gram suiker tot een dikke crème.
• Zeef de melk en klop deze door het dooiermengsel.
• Zet de crème op een pan met heet water en verwarm deze al roerende, au bain marie, tot het gebonden is.
• Los al roerende de goed uitgeknepen gelatine erin op.
• Plaats de kom in een schaal met ijswater en roer zo nu en dan, tot de crème lobbig wordt.
• Klop de slagroom met de poedersuiker op tot yoghurtdikte.
• Spatel zodra de crème lobbig wordt, de slagroom erdoor.
• Giet het mengsel in koude timbaaltjes of koffie kopjes.
• Laat in de koelkast opstijven in circa 4 uur.
• De resterende suiker licht verwarmen tot ze licht gekarameliseerd is
• Voeg vervolgens het water erbij en doe daarna de rauwe geschilde, door de helft gesneden asperge erin .
• Ongeveer 12 minuten laten koken en af laten koelen.
• Stort de bavarois op een bord, garneer met de gekonfijte asperges en een flinke klodder slagroom.
Ingrediënten
- 350 g witte asperges
- 1 vanillestokje
- 2 dl Melk
- 5 blaadjes gelatine
- 4 eidooiers
- 300 g Suiker
- 25 g Poedersuiker
- 5 dl slagroom
- 1 dl Water