Receptenlijst Afdrukbare versie

Clementines gegaard, créme van Kaffir Limoenen en wortel, salade met koriander

Geschikt als
Nagerecht

Bereiding

Citroencréme:
Meng 100gr. suiker met zeset van een gele citroen en een Kaffir limoen
Voeg 80 gr sap van gele citroenen, 2 eieren en 100 gr zachte boter toe
Meng tot een gladde crèm
Bewaar op kamertemperatuur

Gegaarde clementines:
Pel de clementines en leg opzij
Mak een jus van het sap van 4 clementines en een halve gele citroen
Maak een karamel met de suiker
Laat de helel clementinens garen
Blus met de vooafbereide jus van clementines

Wortelsalade met koriander:
Snij de wortel in julienne
Voeg de koriander en enkele druppels gember jus toe
Voeg een beetj citroensap en enkele druppels arganolie toe
Peper uit de molen en dresseren

Ingrediënten

  • 100 gr Suiker
  • 1 citroen
  • 2 kaffir limoenen
  • peper
  • koriander
  • 1 wortel
  • 8 cl citroensap
  • 2 eieren
  • 100 gr boter
  • 4 clementines
  • Gran Marnier