Bereiding
Matchacake:
-
klop voor de matchacake de boter, poedersuiker en de olie op en voeg de eieren een voor een toe. Voeg dan het amandelpoeder en de melk toe.
-
Zeef de bloem, het matchapoeder en bakpoeder boven het mengsel en mix tot een glad geheel. Meng de grof gehakte donkere chocolade erbij.
-
Giet het mengsel in een cakeblik en bak 45 minuten in de oven.
Chocoladesaus:
-
Breng voor de chocoladesaus de room aan de kook. Giet de hete room over de chocolade en meng tot een geheel.
-
Zorg dat de saus warm blijft voor het serveren.
-
Smelt de witte chocolade au bain-marie en meng met het matchapoeder (houd wat achter voor later).
-
Smeer het mengsel met een spatel dun uit op een vel bakpapier en laat opstijven in de koelkast.
-
Snijd de matchacake in mooie vierkante plakjes.
-
Snijd het vanillestokje open en schraap er een beetje merg uit. Meng dit met het vanille-ijs.
-
Klop de room met de suiker half op en meng er ook wat vanille door.
-
Meng een 1/2 eetlepel cacaopoeder door de gebakken crumble.
Serveren:
-
Leg de crumble op het bord met daarop 2 grote bollen of quenelle's vanille-ijs. Lepel er wat opgeklopte room naast.
-
Schik er een plakje matchacake naast en bestrooi met nog wat matchapoeder.
-
Breek de 2 soorten chocolade in mooie stukken en lepel er op het laatste moment de warme chocoladesaus tussen.
Recept naar Sergio Herman.