Receptenlijst Afdrukbare versie

Dame Blanche Matcha

Geschikt als
Nagerecht

Bereiding

Matchacake:
  • klop voor de matchacake de boter, poedersuiker en de olie op en voeg de eieren een voor een toe. Voeg dan het amandelpoeder en de melk toe.
  • Zeef de bloem, het matchapoeder en bakpoeder boven het mengsel en mix tot een glad geheel. Meng de grof gehakte donkere chocolade erbij.
  • Giet het mengsel in een cakeblik en bak 45 minuten in de oven.
Chocoladesaus:
  • Breng voor de chocoladesaus de room aan de kook. Giet de hete room over de chocolade en meng tot een geheel.
  • Zorg dat de saus warm blijft voor het serveren.

  • Smelt de witte chocolade au bain-marie en meng met het matchapoeder (houd wat achter voor later).
  • Smeer het mengsel met een spatel dun uit op een vel bakpapier en laat opstijven in de koelkast.
  • Snijd de matchacake in mooie vierkante plakjes.
  • Snijd het vanillestokje open en schraap er een beetje merg uit. Meng dit met het vanille-ijs.
  • Klop de room met de suiker half op en meng er ook wat vanille door.
  • Meng een 1/2 eetlepel cacaopoeder door de gebakken crumble.
Serveren:
  • Leg de crumble op het bord met daarop 2 grote bollen of quenelle's vanille-ijs. Lepel er wat opgeklopte room naast.
  • Schik er een plakje matchacake naast en bestrooi met nog wat matchapoeder.
  • Breek de 2 soorten chocolade in mooie stukken en lepel er op het laatste moment de warme chocoladesaus tussen.
Recept naar Sergio Herman.

Ingrediënten

  • Voor de matchacake:
  • 125 g boter
  • 150 g Poedersuiker
  • 25 ml vanille-olie
  • 3 eieren
  • 50 g amandelpoeder
  • 30 ml Melk
  • 100 g bloem
  • 15 g matchapoeder
  • 3 g bakpoeder
  • 50 g donkere chocolade, grof gehakt
  • Voor de chocoladesaus:
  • 100 ml room
  • 100 g donkere chocolade
  • 150 g witte chocolade
  • 5 g matchapoeder
  • 1 vanillestokje
  • 200 g room
  • 30 g Suiker
  • 100 g crumble
  • 0.5 el cacaopoeder
  • 250 g vanille-ijs