Receptenlijst Afdrukbare versie

Duo van kalfszwezerikken en sint-jacobsvruchten in safraansaus

Geschikt als
Voorgerecht
Hoofdgerecht

Bereiding

Ingrdiënten voor 4 personen:

  • 400 g kalfzwezerikken
  • 12 sint-jacobsvruchten
  • 8 sneetjes parmesan
  • Sap van 1 citroen
  • 10 cl room
  • 40 g boter
  • Mespunt safraandraadjes
  • Peper en zout
Bereiding:
  1. Bedek de zwezeriken 12 uur van tevoren met water in een pan en breng aan de kook. Giet ze af en laat ze afkoelen in koud water. Verwijder het membraan en de kleine bloedvaten en doe ze in een doek.
  2. Leg in een schaal met een gewicht erop om ze samen te drukken en vocht te verwijderen. Bewaar ze koud. Snijd de zwezeriken na een tijd in plakken en zet apart. Maak de sint-jakobsschelpen schoon, laat ze uitlekken op absorberend papier.
  3. Bak de parmezaanplakjes in een hete pan met anti-aanbaklaag, 2 min aan elke kant, en leg ze op een deegroller zodat ze een ronde vorm aannemen. Laten afkoelen. Verwarm de room met de saffraan, zout en peper in een pannetje. Bij het koken van het vuur halen en laten trekken.
  4. Bak de zwezeriken in een grote koekenpan 2 minuten aan elke kant in de hete boter. Giet ze af en leg de sint-jakobsschelpen op hun plaats, 1 minuut aan elke kant, bedruip ze met een scheutje citroensap.
  5. Verdeel de zwezerik en de sint-jakobsschelpen over 4 borden, besprenkel met de saus en versier met een Parmezaanse tuile. Serveer onmiddellijk.
 

Ingrediënten

Er zijn geen ingrediënten toegevoegd aan dit recept.